vásárlási tanácsoküzleteinkkapcsolat K E R E S É S belépésgyik/súgó
 
 
 
 
BüBCHEN babakozmetikumok, fürdetők, babasampon, napozókrém

BABYBRUIN olcsó babtermékek, babaápolás, bababiztonság

MAM Kezdőszettek, cumik, cumisüvegek, babaápolás

TOMMEE TIPPEE cumi, cumisüveg, mellszívó, előke, etető

QUINNY Babakocsi, multifunkciós babakocsi, sport babakocsik

STERNTALER sapkák, kalapok, zoknik, szilikon zokni, csizma, tutyi

FAKTUM babaszoba, gyerekbútor, gyerekágy, kiságy kombi ágy, babaágy

LANSINOH mellápoló, mellszívó, dupla mellszívó, elektromos mellszívó

MOMMA babaetetés

CLEVAMAMA bababiztonság, gumis lepedő, gumilepedő, matrac

BAMBINO MIO úszópelenkák, leszoktató pelenkák

CARETERO babakocsi, utazóágy, etetőszék, sportkocsi, gyerekülés

KIDDY gyerekülés, autósülés, pultos gyerekülés

INGLESINA babakocsik, etetőszék, utazóágy

DR.BENNY orrszívó, elektromos orrszívó, orrtisztító orrspray

 
   

Bababútor, babaszoba vásárlási tanácsok

... ha egy kicsit utánajárunk és körülnézünk akkor nem csak gazdaságos és praktikus babaszobát tudunk berendezni hanem egy gyönyörű és élhető, a baba számára biztonságos, a mama számára pedig kényelmes életteret tudunk kialakítani ...

Néhány gondolat, amit érdemes átolvasni a babágy kiválasztása vagy a babaszoba berendezése előtt. Egy babaszoba kialakítása nagy gondosságot igényel, mivel a baba élete első meghatározó napjaiban a legtöbb időt alvással tölti. Nagyon fontos, hogy az egészséges fejlődés egyik alappillére a nyugodt, pihentető alvás. A babaágynak elsősorban biztonságosnak, kényelmesnek, és könnyen tisztíthatónak kell lennie, továbbá érdemes odafigyelni a felületkezelésére és a felhasznált alapanyagokra, hogy az teljesen káros anyagmentes legyen.

A babaszoba vagy babasarok kialakítása előtt az egyik legfontosabb dolog, hogy lemérjük a rendelkezésre álló helyet. Nagy vonalakban, de akár pontosan is kitalálni a fal és a padló vagy szőnyeg színét, hogy a bababútor kiválasztása könnyebb legyen. Főleg ha a színek adottak. Persze ha a lehetőség nyitott úgy a kiválasztott bababútor családhoz is hozzáigazíthatjuk a babaszoba színeit. A lényeg, hogy harmonizáljon, mert ha a kismama jól érzi magát a babaszobában, az biztosan megkönnyíti még a nehezebb éjszakákat is.

Átalakítható babaágy vagy kiságy, esetleg kombi babaágy?

A babaágyból lehet választani 60x120-as (fekvőfelület mérete cm-ben) méretűt, ezt a baba kb. 1.5 éves koráig tudja használni. A másik méret a 70x140-es (fekvőfelület mérete cm-ben), ami idővel átalakítható juniorággyá, ezt már kisiskolás korig fogja használni a gyerkőc. A harmadik típus a kombi babaágyak, ezek a kombinációk magukban foglalják a babaágyat és a pelenkázót egyben, ami később heverővé és egy kisszekrényé egyes modelleknél íróasztallá alakíthatók. Egyszóval kis helyen hosszú távú megoldást kínál a szülőknek, a lényeg az ilyen fajta kombi babaágyak vásárlásánál ügyeljünk a szélességre minimum 70 cm széles a javasolt a heverővé alakíthatóság miatt.

Gondolkodjunk hosszútávon!

Ha hosszabb időre tervezünk mindenkép érdemes olyan bútorcsaládot választani amihez később tudunk rendelni heverőt éjjeliszekrényt vagy akár íróasztalt. Az elemek hosszú távú elérhetőségére a már több mint egy évtizede a piacon lévő kiváló minőségű Magyar bútorgyártó partnereink vállalnak garanciát. Ha van elég helyünk érdemes komplett berendezni a babaszobát, hogy a babának minden holmija elférjen. Amennyiben a hely kicsit szűkebb nagy valószínűséggel egy babaágyra és egy pelenkázó szekrényre vagy komódra szükség lesz. Ha ezt a kombinációt szeretnék a későbbiekben is használni akkor jó megoldás lehet egy kombi ágy ami később ugyancsak heverővé alakítható.

Léteznek olyan bababútor elemek amelyek nagyban megkönnyítik a baba körüli teendőket. pl.: a komód feletti polc vagy a pelenkázó toldalék alá helyezhető nyitott kispolc, ezeken tárolhatjuk az éppen legszükségesebb dolgokat pelenkát, babakozmetikumokat vagy a kedvenc játékokat - így mindig kéznél vannak. A legtöbb babaágyhoz már rendelhető ágyneműtartó is, ami az átalakítható(70x140) babaágyak esetén az átalakítás után is használható. Nagyon fontos, hogy egy kiválasztott babaágyhoz a későbbiek során szeretnénk ágyneműtartót vásárolni, azt célszerű vásárlás előtt tisztázni, hogy utólag felszerelhető-e. Mert egyes típusoknál az ágyneműtartó felszerelése utólag már nem lehetséges. Ez általában a 60 x 120-as babaágyaknál fordulhat elő. De a kombi babaágyak többsége a helytakarékosság miatt eleve ágyneműtartós, mert az ágyneműtartóban tárolhatjuk a baba váltó ágyneműit, takaróit, lepedőit, így megspórolva egy kis helyet a baba ruhái számára a szekrényben. Az idő multával a babaszobából - ha jól választottunk - minimális ráfordítással könnyedén varázsolhatunk ifjúsági szobát. Egyes bútorcsaládoknál ehhez csak egy heverőt kell vásárolni a babaágy helyére, amiket a 70x140-es mérettől a felnőtt 90x200-as méretig érhetünk el. Sőt egyes típusokhoz ágyneműtartóval kombinált ki húzható vendégágy is rendelhető, hogy a kis barát is ott aludhasson.

Miben több vagy más egy bababútor?

A bababútorok kiválasztásánál fontos, hogy ügyeljünk a biztonságra. Ezek a gyerekszobába szánt bútorelemek speciális lekerekített élekkel és sarkokkal rendelkeznek. A gyártók a tervezésnél törekednek az élek és a sarkok elrejtésére és lekerekítésére. A speciális rugalmas él védők használatának, köszönhetően csökken a baleset és sérülés veszélyt. Fontos, a polcokhoz és állószekrényekhez megfelelő biztosító és rögzítő elemek tartoznak, hogy a magasabb bútorok felborulását megakadályozzák. Egyes bababútorok gyártására szakosodott cégek elemei speciális fékes mechanikákkal és vasalatokkal is rendelhetők, ezáltal megakadályozva és kizárva a kisgyermek újacskáinak becsípését, beszorulását. Emiatt talán joggal mondhatjuk, hogy a bababútorok gyártása és tervezése eltér a hétköznapi bútorgyártástól.

Néhány megfontolandó praktika a babaágyról, avagy kényelem a mamának biztonság a babának

A legtöbb babaágy 3 magassági fokozatban állítható. Ez praktikus a kismamának, mert nem kell a fekvő babáért mélyre hajolni az ágy aljára, de ahogy cseperedik a kis emberke, lejjebb állíthatjuk a fekvőfelületet, hogy ki ne essen az ágyból. A babaágyba való behajolást megkönnyítendő egyes változatok leengedhető oldalráccsal is rendelhetők minden méretben. De ha a gyerkőc már nagyobb, akkor a kivehető ágyrács pálcák is jó szolgálatot tesznek a már totyogó babáknak, akik már önállóan ki-be járkálhatnak a kiságyba. És ott van még a rágásvédő, ami nem csak a bútorunkat, hanem picik tejfogait is megvédi. A kombi vagy átalakítható babaágyakra a heverővé vagy juniorággyá alakítás után leesés gátlókat is szerelhetünk, ezáltal megakadályozva a gyermek legurulását az ágyról. Ezek a nem túl drága, de praktikus kiegészítők, extrák lényegesen megkönnyítik a kismamák hétköznapjait.

Ha elég helyünk van az újonnan kialakítandó babaszobában jó megoldás lehet a babaruhák tárolására egy állószekrény, ez több variációban is elérhető kétajtós-, 3 osztású-, és sarokszekrény változatban. A szekrények belső kialakítása is igény szerin lehet fiókos, polcos, és akasztós is. Egy komplett szoba berendezésénél érdemes figyelni, hogy legyen a bútorok között egy két fiókos elem (kiskomód, álló-fiókos, 3 fiókos pelenkázó komód) mert a baba apróbb holmijának mind pl: zoknik, harisnyák vagy a textilpelenkák elrejtésében jó szolgálatot tehetnek. A babaszobánkat tovább építhetjük, díszíthetjük nyitott játéktároló polcokkal, amin szépen de mégis a gyermek számára könnyen hozzáférhetően elférnek a kis játékok. De választhatunk színes fonott kosarakat vagy tároló dobozokat az apróbb játékok tárolásához.

... ha egy kicsit utánajárunk és körülnézünk akkor nem csak gazdaságos és praktikus babaszobát tudunk berendezni hanem egy gyönyörű és élhető, a baba számára biztonságos, a mama számára pedig kényelmes életteret tudunk kialakítani ...

vissza a
VÁSÁRLÁSI TANÁCSOKHOZ

 

KERESŐbabakocsi autósülés gyerekülés infóüzleti szabályzatKAPCSOLATállás ajánlatGYIK/súgó
NeoBaby Webáruház és Bababolt - minden ami baba mama, kismama ...

tel.: 30/9931248

2009 - 2019
NeoBaby Bababolt Szekszárd
Szekszárd, Szent István tér 15-17

NeoBaby Bababolt Dombóvár
Dombóvár, Dombó Pál u 18