Vásárlási tanácsok - NeoBaby bababolt kismama webáruház

HASZNOS TANÁCSOK A VÁSÁRLÁSHOZ

babakocsi gyerekülés bababútor, babaszoba bababiztonság babakelengye i-size szabvány
 

Babakocsi vásárlási tanácsok

A kismamák és kispapák életében az első pillanattól kezdve az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen babakocsit vásároljanak, mert mindenki a legjobbat és árban a legkedvezőbbet szeretné megtalálni a babának és magának.

Szaküzletünkben sokszor elhangzik a kérés, hogy 'a legjobb babakocsit kérem'.

Nos ezt elég nehéz teljesíteni, mert nagyon sok jó minőségű babakocsi van az üzletben, de mindegyik másképp működik, és mást tud, illetve nagyon sok féle anyuka és apuka van.

A jó babakocsi kiválasztásához a legfontosabb, hogy a szülők életvitelébe, életritmusába megtalálják a legjobban beleillő babakocsit.

tovább a teljes anyaghoz babakocsi vásárlási tanácsok ... tovább

 

Gyerekülés vásárlási tanácsok

Legfontosabb a gyermek korának és súlyának megfelelő méretű autós ülés kiválasztása. Ebben nyújt segítséget az alábbi táblázat.:

Csoport:Súly:Életkor:
Terhesség alatt0 Kg-9 hónap
0/0+0-13 Kg0-kb 12 hónap
0/10-18 Kg0-kb 4év
19-18 Kg9 hónap - kb 4év
2/315-36 Kg3év-12 év
1/2/39-36 Kg9 hónap-12év

A megfelelő gyerekülés kiválasztásához azonban nem árt elgondolkodni a súlyhatárokon ugyanis a túl széles határ mindig kompromisszumokkal jár, ami általában a biztonság és a kényelem rovására megy. Például ha a 0+-os bébi hordozó helyett egy 0/1-es gyerekülést választunk valamivel tovább tudjuk használni de nincs babahordozónk (amit esetleg a babakocsinkra is rögzíthetünk) és ha a baba elalszik az autóban körülményesebb kivenni az ülésből mint egy hordozóesetén ahol a baba nyugodtan aludhat tovább.

tovább a teljes anyaghoz autós biztonsági gyerekülés vásárlási tanácsok ... tovább

 

Bababútor, babaszoba vásárlási tanácsok

... ha egy kicsit utánajárunk és körülnézünk akkor nem csak gazdaságos és praktikus babaszobát tudunk berendezni hanem egy gyönyörű és élhető, a baba számára biztonságos, a mama számára pedig kényelmes életteret tudunk kialakítani ...

Néhány gondolat, amit érdemes átolvasni a babágy kiválasztása vagy a babaszoba berendezése előtt. Egy babaszoba kialakítása nagy gondosságot igényel, mivel a baba élete első meghatározó napjaiban a legtöbb időt alvással tölti. Nagyon fontos, hogy az egészséges fejlődés egyik alappillére a nyugodt, pihentető alvás. A babaágynak elsősorban biztonságosnak, kényelmesnek, és könnyen tisztíthatónak kell lennie, továbbá érdemes odafigyelni a felületkezelésére és a felhasznált alapanyagokra, hogy az teljesen káros anyagmentes legyen.

tovább a teljes anyaghoz bababútor és babaszoba vásárlási tanácsok ... tovább

 

Bababiztonság vásárlási tanácsok

Gyermekünk a legféltetteb kincsünk, ezért óvjuk és védjük őt! De a legtöbb szülőnek fel sem tűnnek olyan számunkra mindennapos dolgok és tárgyak amik egy pici babának óriási veszélyt jelenthet jelenthetnek.

A baba-biztonsági eszközök nem helyettesítik a szülői felügyeletet, ezért nagyon fontos hangsúlyoznunk, hogy a bababiztos lakásban sem szabad magára hagyni a babánkat, hiszen nem készülhetünk fel mindenre, a gyerekek pedig elképesztően leleményesek, bármiből képesek magukra veszélyes dolgot varázsolni. A feladat nem egyszerű, de ha időben elkezdjük megtanítani nekik, hogy mi játék számukra, és mit nem szabad, a saját dolgunkat is megkönnyítjük a későbbiekben.

tovább a teljes anyaghoz bababiztonság vásárlási tanácsok ... tovább

 

Babakelengye vásárlási tanácsok

Gyermekáldás előtt a szülőknek (főleg az első pici érkezése előtti lázas időszakban) sok tekintetben fel kell készülniük, hogy a kis jövevény teljesen megváltoztatja eddigi életüket, életvitelüket. Ehhez a felkészüléshez próbálunk praktikus segítséget nyújtani a beszerzendő eszközök és kellékek tekintetében.

Mit célszerű (előre) beszerezni a kismamának valamint az újszülött kisbabának a szülés előtti illetve szülés utáni időszakra?

tovább a teljes anyaghoz babakelengye vásárlási tanácsok ... tovább

 

Az új I-SIZE gyerekülés szabványról

Az I-size a gyerekülésekre vonatkozó új európai szabályozás 2013. júliusában lépett életbe és a jelenleg is érvényben lévő R44 normával párhuzamosan, a következő tíz évben fokozatosan kerül alkalmazásra. Azaz nem kell lecserélni a meglevő üléseket. Egyenlőre még a gyerekülések gyártóit kötelezik, hogy ezen új szabványnak megfelelően fejlesszék ki az új gyereküléseket.

    Főbb változások:
  • A kisbabákat 15 hónapos korig a menetiránynak háttal kell szállítani. Ezáltal elkerülendő , hogy a szülők túl hamar menetiránynak egyezően fordítsák a gyermeket, az új I-size normás gyerekülések mérete is ehhez igazodik.
  • Az Isofix rendszer használata a gyerekülések esetén mert ez a rögzítési mód minimálisra csökkenti a helytelen rögzítések esélyét.
  • A gyerekülések oldalirányú ütközéstesztje kötelező lesz, így az új I-size autósülések biztonságosabbak oldalirányú ütközések esetén. Ennek a vizsgálatára új "Q dummies" próbababákat kell használni, melyekre még több érzékelőt helyeztek.
  • A gyermek magasságához igazodó besorolás miáltal a szülőknek könnyebb lesz kiválasztaniuk a megfelelő méretű gyerekülést.
  • Az új autók és az új autósülések kölcsönös kompatibilitásának megkövetelése.

tovább a teljes anyaghoz I-SIZE gyerekülés szabvány ... tovább

 

 

NeoBaby Webáruház és Bababolt - minden ami baba mama, kismama ...

tel.: 30/9931248

2009 - 2024
NeoBaby Bababolt Szekszárd
Szekszárd, Dienes Valéria u 22

NeoBaby Bababolt Dombóvár
Dombóvár, Dombó Pál u 18