vásárlási tanácsoküzleteinkkapcsolat K E R E S É S belépésgyik/súgó

Bababiztonság vásárlási tanácsok

Gyermekünk a legféltetteb kincsünk, ezért óvjuk és védjük őt! De a legtöbb szülőnek fel sem tűnnek olyan számunkra mindennapos dolgok és tárgyak amik egy pici babának óriási veszélyt jelenthet jelenthetnek.

Egy egyszerű étkezőasztal sarka is komoly balesetet okozhat egy kisgyermeknek akinek ez pont fejmagasságban van és a látószöge fölé esik. Ezért fontos, hogy az egész lakást baba biztonság technikai termékekkel lássuk el. De sokszor higiéniai okokból is szükség lehet pl. egy wc zárra vagy egy hűtőszekrény zárra. És ott a fürdőszoba amit minden nap használunk de a vidám fürdést is hamar beárnyékolhatja egy véletlen megcsúszás ami a kisgyermekeknél akár sérülést is okozhat.

Ezért fontos az elővigyázatosság és a megelőzés. De fontos dolog egy lépcső, itt egy speciális rácsot szerelhetünk fel, hogy gyermekünk biztonságban legyen.

A bútorokra sarokvédőket, szekrény- és fiókzárakat szerelhetünk fel. Egy mozdulattal konnektor dugókat, ajtó becsapódásgátlókat helyezhetünk el a kritikus helyeken. De vajon melyek ezek a helyek és mivel védhetjük gyermekeinket az otthonunkban?
Ehhez próbálunk tippeket és tanácsokat nyújtani az adott rajz segítségével:

1. Fiókzár, fiókakasztó kampó:
A fiókzár segít megelőzni, hogy az érdeklődő kisgyermek teljesen kinyissa a fiókot és hozzáférjen a fiók tartalmához.
2. Konnektordugó:
A konnektorvédő talán a legfontosabb bababiztonsági eszköz. A dugót egyszerűen behelyezzük a konnektorba, így elkerülhető, hogy a gyermek belenyúljon, és baleset keletkezzen.
3. Leesés gátló:
Megakadályozza a gyermek leesését az ágyról, miközben álmában forog.
4. Biztonsági ajtórács:
Az ajtórácsokat elsősorban lépcső le-és feljárókhoz célszerű tenni, megelőzve, hogy a gyermek leguruljon a lépcsőn. Azonban helyezhetjük akár olyan helyekre is, amit el szeretnék gyermekünk elől zárni (pl.: erkély ajtó, vagy akár háziállat elkülönítésére)
5. Szekrényzár:
A szekrényzár segít megelőzni, hogy az érdeklődő kisgyermek teljesen kinyissa a szekrényt és hozzáférjen a tartalmához.
6. Csúszásgátló:
Fürdőkádban, zuhanyzóban, vagy bármilyen csúszós felületre helyezve, megakadályozza a gyermek megcsúszását.
7. Felfújható védőburkolat csaptelepre:
A csaptelepre felhelyezve, felfújjuk, így az megakadályozza, hogy a gyermek beüsse a fejét, száját.
8. Wc-zár:
Megakadályozza, hogy a gyermek felnyitogassa a wc fedelét, és esetlegesen belenyúljon.
9. Éjjeli-fény:
Segíti az éjszakai tájékozódást. Illetve ha a baba felébred, nem fog félni.
10. Hűtőzár:
Megakadályozza, hogy a gyermek kinyissa a hűtőt vagy odacsukja a kezét.
11. Tűzhely védő:
A tűzhely gombjaira felhelyezve megakadályozza, hogy a gyerek el tudja tekerni.
12. Sütőzár:
A tartós zárszerkezet távol tartja a gyermekét a sütőtől, segítségével nem tudja kinyitni azt. A biztonsági zár könnyen felszerelhető, használata felnőttek számára egyszerű.
13. Sarokvédő:
Segít megvédeni a gyermeket az éles saroknál történt esés és ütődés hatásaitól.
14. Ajtóbecsapódás gátló:
Megakadályozza az ajtó becsapódását, és a gyermek ujjának becsípődését.

Remélhetőleg a segítségükre volt ez a pár gondolat, hogy otthonunkat biztonságosabbá tegyük gyermekeink számára ha a bababiztonsági termékeink teljes és legújabb választékát kívánja megtekinteni azt megtalálja itt: bababiztonsági termékeink

Hogyan legyen bababiztos a lakás?

Babánk születésével egy csoda érkezik a családba. Ez a csoda sokáig csak az evés-alvás-pelenkázás szentháromságában van, de fel sem eszmélünk, és eljön a pillanat, amikor az angyalkából kisördög lesz. A kisördögünk pedig elkezd közlekedni. Kúszik, mászik, gurul, feláll, sétál. Ez pedig annyit jelent, hogy kinyit, becsuk, kihúz, pakol, leránt, felborít. Bármit. Mindent.

Nincs mese, legkésőbb fél éves kor körül el kell kezdeni felkészülni, és bababiztossá tenni az otthonunkat. Ez egyrészt a babánkat védi meg a sérülésektől, balesetektől, másrészt pedig bennünket a lábon kihordott szívrohamoktól, agyvérzésektől, pánikrohamoktól , és rengeteg időt spórol meg, hiszen nem kell naponta négyszer újra összehajtogatni a szekrényből kirángatott ruhákat, vagy összeszedni a dvd lemezeket.

baba-biztonsági termékeink

Mire figyeljünk?

Egyszerű. Mindenre. Talán a legegyszerűbb azzal kezdeni, hogy négykézlábra ereszkedünk, és megyünk egy nagy kört a lakásban (a végén alig fogunk tudni mozdulni, de megéri). Így meglátjuk, hogy mik azok a dolgok totyogómagasságban, amik veszélyforrások lehetnek, és amiket meg kell védeni a kíváncsi gyerkőcöktől.

Tegyünk el mindent, ami szúr, vág, kábel, könnyen felborul, becsípi az ujjakat, a virágokat (a gyerekek szeretnek virágföldet enni), és dugaszoljuk be a konnektorokat.

Érdemes beszerezni néhány csomag sarokvédőt, és leragasztani azokat a bútorsarkokat, amik élesek, és felsérthetik a kobakokat. Fontos biztonsági eszköz még az ajtóbecsapódás-gátló, ami megakadályozza, hogy a mászó babánk az ujjaira húzza az ajtót, vagy odacsukja a kezét. Ne feledkezzünk meg szekrényzárral védeni azokat a szekrényeket, tárolókat, amelyekben nem gyereknek való dolgokat tárolunk. Ugyanez érvényes a fiókokra is.

A fürdőszobában nagy segítség lehet egy wc-zár, ami a pancsolni szerető gyerkőcöket akadályozza meg abban, hogy a wc kagylóban játsszanak. Ugyanide érdemes beszerezni egy olyan fellépőt, aminek csúszásgátlós talpa és felülete van, jól jön a fogmosásnál.

A konyha nem gyereknek való környezet, de ha olyan a lakásunk, ahogy nem lehet elkülöníteni, akkor néhány dologra itt is figyelnünk kell. A sütőre és a tűzhelyre különösen ügyeljünk. Ha nem gyerekbiztos a sütőajtó (néhány sütő ajtaja sütés közben is hideg), szerezzünk be rá védőrácsot, a tűzhely köré pedig védőlapot.

Az apróknak óriási kihívás a lépcső, és rendszerint meg is akarnak mászni minden lépcsőt, amit látnak. Nem csak lépcsőhöz, de a szoba vagy konyha ajtajához is felszerelhetünk biztonsági kaput, amit a gyerkőcök nem tudnak kinyitni, így a gyerekszobából vagy akár a bababiztossá tett nappaliból egy hatalmas járóka lehet.

baba-biztonsági kellékek

A baba-biztonsági eszközök nem helyettesítik a szülői felügyeletet, ezért nagyon fontos hangsúlyoznunk, hogy a bababiztos lakásban sem szabad magára hagyni a babánkat, hiszen nem készülhetünk fel mindenre, a gyerekek pedig elképesztően leleményesek, bármiből képesek magukra veszélyes dolgot varázsolni. A feladat nem egyszerű, de ha időben elkezdjük megtanítani nekik, hogy mi játék számukra, és mit nem szabad, a saját dolgunkat is megkönnyítjük a későbbiekben.

vissza a
VÁSÁRLÁSI TANÁCSOKHOZ

 

KERESŐbabakocsi autósülés gyerekülés infóüzleti szabályzatKAPCSOLATállás ajánlatGYIK/súgó
NeoBaby Webáruház és Bababolt - minden ami baba mama, kismama ...

tel.: 30/9931248

2009 - 2024
NeoBaby Bababolt Szekszárd
Szekszárd, Dienes Valéria u 22

NeoBaby Bababolt Dombóvár
Dombóvár, Dombó Pál u 18